Kategorier
Badrum

Badrumsrenovering i Uppsala med hållbart tänk

Att renovera med tanke på miljön är stort idag. Fler och fler i Uppsala reflekterar över att ta ansvar för miljön när de ska genomföra en badrumsrenovering.

Det är ett stort steg att renovera ett badrum. Dels för att man kanske har svårt för att komma åt dusch och toalett under en längre tid. Dessutom är det oftast ganska prismässigt dyrt. Givetvis beror det ju på vad man väljer att ha för kakel och badrumsmöbler.

Dock är det inte alltid det som är det dyra i renoveringen. Det som är dyrt och kostar pengar är ofta hantverkarnas jobb. Det som är så viktigt men inte syns när jobbet är klart. Har man inte gjort ett korrekt grundjobb riskerar man att hamna i klistret om något händer.

Badrumsrenovering en ekonomisk historia

En läcka eller mögel kan bli en kostsam historia som inte försäkringsbolaget tänker ta i ens med tång. Har man däremot anlitat en hantverkare med rätt certifikat så har man gjort allt rätt själv. Flera börjar snegla på andrahandsmarknaden när det gäller nya inventarier till badrummet.

Ibland kan man även ha tur att hitta kakel och klinker som andra fått över från sin renovering. Det lönar sig ofta att tänka smart när det gäller det ekonomiska och inte snålt. Rinner snålvattnet för mycket riskerar man att göra sig själv en ogärning istället. Risken är att man får köpa nytt akut istället för att planera för begagnat.

Installera snålspolande sanitetsporslin vid badrumsrenovering

Ska man renovera badrummet i Uppsala finns det fler saker att se över. Att spara på vattnet vet många är viktigt för jordens begränsade resurser. Idag finns det mängder av tips man kan ta del av när det kommer till badrummet. Ett av dem är att använda snålspolande duschar. Även om det förespråkas att man i princip ska göra en dusch i Gunde Svan-stil är det sällan så i verkligheten.

Det finns många som av olika anledningar duschar betydligt längre än Gunde pga långt hår, rörelsehindrad och så vidare. Då är det bättre att satsa på en dusch som inte pumpar ut så många liter per minut. Andra bra tips är att även ha en snålspolande toalett. Ibland kan det dock vara bättre att inte ha det om man har gamla gjutjärnsrör då de riskerar att gå sönder.