Kategorier
Solskydd

Det blir fint i ditt hem med en gardinkappa

En gardinkappa är en inredningsdetalj som varit återkommande populär i olika tider. Ibland faller den lite i glömska för att sedan dyka upp och bli otroligt uppskattad. Allt går i cykler.

Det kan kännas svårt att veta om du ska satsa på gardinlängder eller en liten gardinkappa i ditt hem. Det finns ju inget som säger att du inte skulle kunna variera dig och växla lite då och då. En gardinkappa ramar in fönstret och ger en hemtrevlig miljö. Du kommer att se att det är roligt att kunna byta gardinkappa efter årstider och högtider. Eftersom det ofta rör sig om en liten bit tyg kan du växla så ofta du vill. Det kommer inte att kosta dig en förmögenhet och det skänker glädje under många år att se lite ny fägring i ditt hem.

En gardinkappa sätter en annorlunda prägel på ditt hem

Om du väljer att köpa en gardinkappa i stället för en gardinlängd kommer det att ge ditt hem en helt annan prägel än vad en annan typ av gardiner skulle ha gjort. Det blir mer luftigt och ljust med en gardinkappa. En gardinlängd kan i och för sig ge ett luftigt intryck om det är ett tunt och nästan genomskinligt tyg. Långa kappor som är kompakt vävda kan däremot ge ett lite mer tungt och dystert intryck. Ibland kan det bli lite pompöst och stundtals kan det se en aning elegant ut. Det beror förstås på tyget.