Kategorier
Inredning

Förhöjd standard i hemmet med fiskbensparkett

Vad är det som skapar trivsel i hemmet? Atmosfär och människor i första hand men utseende och funktion såsom ett golv i fiskbensparkett gör sitt till.

När man inreder en bostad gör man alltid ett stort antal val vad gäller stil och material. Till stor del avgörs valen av ekonomin. Är guldkranar i badrummet utom räckhåll för plånboken lär man inte låna till den lyxen utan nöjer sig med detaljer från någon större möbelfirma.

Samtidigt som man väljer en ekonomiskt försvarbar lösning gör man ändå också val som man uppskattar estetiskt och praktiskt. Alla vill kunna se sig om i hemmet och känna sig nöjd med hur fint och snyggt allt ser ut. Från smådetaljer till val av större bitar, som tapeter och golv.

Fiskbensparkett är ett hållbart val

Bra, snygga och tåliga golv är en större del av helheten än man kanske tänker på till vardags. När man vant sig, ställt möbler och mattor kanske man inte alltid inser hur viktigt det ändå är med ett bra golv. Men – tar man bort nuvarande gamla vinylrutor och ersätter med fiskbensparkett så ser man skillnaden direkt.

Ett trägolv är en helt annan nivå än alla de billiga imitationer som tenderar att översvämma marknaden. Det är en helt annan nivå. Har man väl kommit sig för med att beställa fiskbensparkett kan man spara in på mattor. Man vill nämligen inte täcka ett sådant golv med något alls.

Vilka fördelar finns det med fiskbensparkett?

Ett trägolv, gediget, skaffar man för livet. Som alla andra golv behöver det underhållas och skötas men byta det behöver man aldrig. Det håller. Och håller. Och håller. Fiskbensparkett syftar för övrigt på det mönster som träet läggs i. Man tar stav efter stav och fäster med trälim i 45 graders vinkel och får ett golv som är ett konstverk.

Ett trägolv ska skötas med omsorg. Dammsugas eller sopas regelbundet och givetvis har tyngre möbler möbeltassar? Blir det skador kan det repareras och några stavar kan bytas separat. En slipning gör ett äldre golv med fiskbensparkett som nytt och man kan använda ett flertal olika slutbehandlingar med olja eller vax. Vad väntar man ens på?