Kategorier
Markiser

Markiser i Stockholm – för balkonger, terrasser, altaner och fönster

Även på balkongen kan du ha markiser i Stockholm. Den lilla balkongen kan ha en särskild markis som tar lite plats men ändå ger gott skydd mot sol och regn.

Idag finns det ett brett utbud av markiser i Stockholm som passar olika behov och stilar. Från traditionella till moderna och minimalistiska designer och utformningar. Det är populärt med markiser för balkong i Stockholm, då de ger extra skugga och skydd mot solen samtidigt som de bidrar till att skapa en mysig och avskild utomhusyta. Även altaner och terrasser kan få ett lyft genom att markiser installeras.

Det finns olika typer av markiser för balkonger, beroende på behov och önskemål. För en liten balkong kan du välja en särskild balkongmarkis som tar väldigt lite plats, men som ändå ger ett bra skydd mot solen på balkongen. Samtidigt skyddar markisen rummet innanför mot värme och solljus som kan bleka möblerna. För en terrass finns stora markiser som nästan blir som en del av huset och som kan fungera som tak på uteplatsen.

Välj markiser som ger ett enhetligt intryck

När man väljer markiser för balkong i Stockholm är det viktigt att ta hänsyn till klimat- och väderförhållanden. Beroende på hur utsatt läget är kan det vara bra att välja en kvalitetsmarkis som kan motstå vind och väta. En bra markis kan skydda mot regn, så att du kan sitta ute även när sommarregnet faller. Markisen kan mycket väl ersätta behovet av ett plast- eller plåttak då den kan ge ett likvärdigt skydd mot regn.

Markiser för balkonger i Stockholm kan också vara anpassade för att passa den specifika arkitekturen i området och uppfylla eventuella byggnadsregler och estetiska krav. Be gärna försäljaren om råd för att få markiser som stämmer överens med byggnadens utseende och arkitektur. I flerfamiljshus är det snyggt om alla markiser ser likadana ut för att ge ett enhetligt intryck.