Kategorier
Markiser

Bättre utseende och klimat med markiser i Stockholm

Varje år inser man att det faktiskt blir varmt – för varmt – även i de mest nordliga delarna av världen. Då har man god nytta av markiser i Stockholm.

Det kan tyckas vara något av ett skämt egentligen. I ett kallt klimat där regn sällan överraskar och låga temperaturer är legio stora delar av året borde markiser vara överkurs och ganska onödiga accessoarer? Men nej. Inget kan vara mer felaktigt. Markiser är i högsta grad nödvändiga under hela den ljusa delen av året.

Att man är bosatt långt norrut betyder att vinkeln som solen faller i är utmanande för inomhusklimatet i våra bostäder. Sommartid är det dessutom ljust större delen av dygnet. När det är som ljusast har man enbart några timmars mörker i Stockholm. Det blir varmt och kvavt och alltför ljust i våra hem och på våra arbetsplatser.

Mångfald av markiser i Stockholm ger rätt skydd

Egentligen ger också många typer av markiser mer än bara solskydd. De gör också att man kan få mycket efterlängtat skydd för privatlivet. Man önskar inte nödvändigtvis sitta som på en teaterscen med en massa intresserade åskådare då man dricker eftermiddagskaffet eller kvällsdrinken på sin balkong eller på uteplatsen. En sidomarkis eller balkongmarkis gör att förbipasserande får fortsätta vara nyfikna.

De vanliga fönstermarkiserna är en ren välsignelse och närmast en nödvändighet då solen gassar på och temperaturerna är höga. Den hemarbetande delen av befolkningen slipper svettas och krukväxterna får leva ett tag till när markiserna fångar upp solljuset och leder bort värmen från fönstren. Markiser blir aldrig omoderna och fungerar för alla.

Ta reda på mer genom att besöka: axaindustri.se