Kategorier
Inredning

Tapeter på nätet – vågar man beställa?

Funderar du på att skapa ett nytt intryck i din bostad och skapa ett mer personligt hem? I så fall är tapeter ett riktigt bra alternativ. Efter några år av den vita, ljusa och fräscha trenden så går vi mot mer vågade lösningar. Det vita ersätts av mönster, starkare färger och en mer ombonad, personlig touch. Det är roligt sett till att hemmen får en egen prägel.

Vitt är fräscht, utan tvekan, men det kan också – i för stora mängder – bli väldigt trist och intetsägande. Tapeter skapar ett helt nytt hem och idag finns all anledning att se över utbudet på nätet innan man bestämmer sig.

Att beställa tapeter på nätet har nämligen många fördelar jämfört med att köpa direkt över disk och i butik. En sådan fördel handlar om priset: du kommer att komma betydligt billigare undan om du köper online än om du köper hos din lokala bygghandlare. En annan fördel handlar om att du har ett större urval och kan välja tapeter från alla tänkbara tillverkare. William Morris, Sandberg Wallpaper, Boråstapeter och exempelvis Midbec är några exempel på vilka tapeter och tillverkare som finns tillgängliga.

Stort utbud av tapeter på nätet

Den stora nackdelen som många känner med att handla på nätet behöver inte vara så relevant sett till tapeter. Visst, du kanske inte kan känna på exempelvis strukturen på dina tapeter – men å andra sidan så kan du se dem i ett annat sammanhang än om du köper i butik. Med detta menar vi att företag inom onlinehandel är mästare på att skapa inspirationsbilder och sätta exempelvis en tapet i ett större sammanhang.

Ser man till den vanliga handeln så får du en produktkatalog och den lilla bit av tapet som finns där kan vara svår att applicera till en större vägg i hemmet. Risken för ett felköp blir, i och med detta, lite större om man köper i butik. Dessutom så är det även möjligt att beställa hem varuprover från nätet och i lugn och ro testa dessa i hemmet. Vi skulle definitivt säga att tapeter på nätet är det bästa alternativet.

Hur ska jag välja tapeter på nätet?

Den stora frågan gällande tapeter handlar alltid om vilken modell man ska välja. Vilket mönster passar i respektive rum, vilken färg gör sig bäst i sovrummet och vilket typ av tapet kan egentligen passa i ett kök med tanke på fett- och stänk från matlagningen?

Svaret är att det aldrig kommer att vara lätt att välja en tapet och att detta till stor del kommer av den lyx som finns i det gigantiska utbud som finns. Det finns hur många mönster och färger som helst och detta är både på gott och ont. Ett tips gällande valet är att låta instinkten styra. Första tanken är ofta den bästa! Ett annat tips handlar om att våga. Det går alltid att ändra sig om det inte känns rätt.

Ett tredje – och avslutande tips – handlar om att hitta inspiration. Låna hem några tidningar från biblioteket, kolla inredningssidor på nätet och använd Pinterest som en källa. Det finns hur mycket inspiration som helst vad gäller tapeter.